OMAT MUSSUKAT

Tässä he ovat.

Miisa (Raposa Feliz Rastosdonorte), synt 6.6.2019 on kkk portugalinpodengonarttu.

Etsin kkk podengoa monta vuotta. Suomessa ei ollut pentuja syntynyt sitten vuoden 2015, eikä naapurimaissakaan ollut pentuja tarjolla, päädyin sitten sattumalta eräänä kesälomapäivänäni portugalilaisen kasvattajan Jose Rodriguesin sivuille, ja ilmenikin hänellä olevan juuri pentue ja vielä muutama pentu vapaana! Pian olikin sovittu pennun kaupasta ja järjestelyt pennun Suomeen saamiseksi alkoivat. Kuriirifirma Geopets olikin tässä suurena apuna hoitaen kaiken paperityön ja lentojen järjestelyn, eikä minun tarvinnut mennä kuin lentoasemalle vastaan kauan odotettua pentua.

Miisa on ollut unelmieni täyttymys, enkä voisi olla koiraan tyytyväisempi. Miisa on todellakin nimensä mukainen (portugaliksi Raposa Feliz= Iloinen kettu). Parasta on sen aivan ihana luonne: kaikkien kanssa toimeentuleva, sosiaalinen ja iloinen. Vilkas, mutta kotona ihanasti rauhoittuva. Miisa kulkee toisinaan mukanani töissä, ja osaa käyttäytyä sielläkin moitteetta. Helppo matkakaveri, joka ei jännitä mitään eikä stressaannu oudoissakaan paikoissa. Alusta asti opetin Miisalle, että sisällä ei haukuta, ja tämän se on hyvin sisäistänyt ja elo sen kanssa on varsin helppoa.

Miisan kanssa olen päässyt myös kiinni näyttelyharrastukseen. On ollut mukavaa, kun on saatu myös vähän menestystä, se on innostanut jatkamaan. Ja vaikkei menestyttäisikään, on näyttelyissä käynti kiva harrastus, siinä pääsee vähän reissaamaan ja tutustuu samanhenkisiin ihmisiin. Kesäisin käymme Miisan kanssa vinttikoiraradalla ratatreeneissä. Juokseminen on kivaa, mutta kaipaisimme kaveriksi saman rodun edustajaa, jotta joskus voitaisiin myös kilpailla.

Miisa rakastaa pitkiä lenkkejä, kivien ja kallioiden päälle kiipeilyä, uimista, pallolla pelaamista (pelaa yksinkin palloa potkien), käpyleikkejä ja juoksemista. Sen kanssa ei ole koskaan tylsää. On myös ihanaa herätä selällään makaava podengo kiinni kyljessä. <3

---------------------------------------------------

Siiri on Miisan "isosisko" 5-vuotias sekarotuinen "isovinttikoira", kuten me häntä kutsumme. Siirin rodusta kuulee ("Kato miten iso koira"- huudahdusten lisäksi) kaikenlaisia arvailuja, mutta se on irlanninsusikoiran ja venäjänvinttikoiran rakkauden hedelmä. Siiri on tosiaan aika suuri, säkä on yli 90cm ja painoa 54kg.

Siiri on äärettömän lempeä ja kiltti. Ja kova juoksemaan. Uskon, että Siiri on opettanut käytöksellään paljon Miisallekin, katsoohan se jatkuvasti Siiristä mallia miten toimitaan uudessa tilanteessa. Siiri ja Miisa ovat parhaat ystävykset, eikä niillä ole koskaan ollut minkäänlaista riitaa. Lelut jaetaan ja yhdessä juostaan metsässä tai taloa ympäri. Sitten nukutaan vierekkäin. Koko ei ole este tälle ystävyydelle.