Tervetuloa sivuilleni!

Koirat ovat olleet olleet läsnä elämässäni rakkaina perheenjäseninä jo 6-vuotiaasta asti. Enkä enää ilman niitä ja niihin liittyvää elämäntapaa osaisi elääkään. Viimeiset kymmenen vuotta olen päässyt myös työskentelemään koirien parissa eläinklinikalla klinikkaeläintenhoitajan työssä.

Parrakkaat karkeakarvaiset koirat ovat olleet aina se minun juttuni, niinpä kaikki koirani ensimmäistä lukuun ottamatta ovat karkkareita: mäyräkoira, muutama sekarotuinen, useita irlanninsusikoiria sekä viimeisin ihastukseni keskikokoinen karkeakarvainen portugalinpodengo. Nyt kun tuntuu, että se minulle ja tämän hetkiseen elämäntilanteeseeni sopiva koirarotu on löytynyt, olisi aikomus siirtyä harrastuksessa seuraavalle levelille ja kokeilla kasvatustoimintaa. Kävin kasvattajakurssin vuonna 2021 ja kennelnimen Popostar sain tammikuussa 2022.

Koirat elävät kanssani kodissani perheenjäseninä, ja kasvatustoimintani tulee olemaan pienimuotoista. Minulle tärkeintä on, että pääsen seuraamaan pentujen kasvua läheltä ja olemaan niille yksilöllisesti läsnä. Pyrin kasvattamaan rotumääritelmän mukaisia, terverakenteisia ja sosiaalisia koiria.

Terveystutkimuksia ei ole mielestäni syytä vähätellä tai ohittaa sen vuoksi, että kyseessä on "oletettu terve alkukantainen rotu", tästä syystä haluaisin pennun ostajan sitoutuvan siihen, että tietyt terveystarkastukset tehtäisiin kasvateilleni niiden täytettyä 2 vuotta. Näin mahdollisiin ongelmiin pystyttäisiin puuttumaan ennen kun niitä alkaa esiintymään kasvatuslinjoissa enemmän. Terveystulokset ovat tärkeää faktaa minulle kasvattajana siitä, millaista työni jälki on. Keskikokoisella podengolla on toistaiseksi se hyvä tilanne, ettei niillä ole vielä todettu olevan juurikaan perinnöllisiä terveysongelmia. Toisaalta taas - terveystutkimuksia on tehty niille suhteessa vähän, näin mahdollisia ongelmia ei löydykään. Pyrin käyttämään jalostuksessa vain terveitä ja hyväluonteisia koiria.

Sopivan ja hyvän kodin löytyminen jokaiselle pennulle on minulle sydämen asia. Haluan kuulla kasvateistani myös luovutuksen jälkeen ja tietää miten koiran kanssa menee. Tästä syystä toivon, että kiinnostuessasi mahdollisista pennuistani, kirjoittaisit minulle avoimesti itsestäsi ja perheestäsi sekä siitä, minkälainen ympäristö ja elämä sinulla olisi koiralle tarjota.