UUTISIA

28.5.2023 Odottavan aika on pitkää

Kevään juoksut antoivat odottaa itseään. Maaliskuulle niitä uumoilin, mutta tulivatkin vasta toukokuussa! Miisa päätti etelän koirana odottaa, että ensin pitää tulla kesäkelit ennenkun hormonit heräävät lisääntymispuuhiin. :-)

Pentusuunnitelmia-sivuille on nyt päivitetty suunnitelmia. Peukut pystyyn, että ne myös toteutuisivat! <3

13.3.2023 Popo lomalookissa

Talvi on hurahtanut karvaa kasvattaessa, kuten kuvasta näkyy ;-) . Olemme Miisan kanssa asettuneet hyvin uuteen kotiin ja viihtyneet mainiosti. Miisasta on erityisen hauskaa, kun on rappuset ylös ja alas. Ja vauhdikkaasti se siirtyykin rintamamiestalon kerroksesta toiseen. Odotamme kovasti kesää, että saamme laittaa aidan pihan ympärille, ja sitten on mahdollisuus ottaa spurtteja pihassa vapaana ja hakea frisbeetä!

Juoksujen pitäisi alkaa lähiviikkoina! Nyt sormet ja varpaat ristiin, että suunnitelmat onnistuisivat, ja onni olisi mukana loppuun asti <3.

7.12.2022 Champion International de Beaute

Vähän onkin ollut taukoa uutisten päivittämisessä. Näyttelykesän jälkeen ollaan oltu Miisan kanssa lomalla niistä hommista, ja tehty sen sijaan muuttoa meidän uuteen kotiimme.

Nyt saatiin kuitenkin mukavia uutisia Kennelliitolta, Miisan Kansainvälinen Muotovalion arvo (C.I.B) on vahvistettu! Olen niin iloinen ja ylpeä tästä kaunottaresta! Miisa on ensimmäinen koirani, jonka kanssa olen näihin tuloksiin päässyt.

30.6.2022 Näyttelykuulumisia

Kesä ja loma on vihdoin täällä! Olemme viettäneet helleviikkoa mökillä uiden ja rennosta elämästä nauttien.

Kesäkuu toi tullessaan myös näyttelyt. Ohessa kuva Suomen Portugalinpodengot ry:n erikoisnäyttelystä Alavudella 11.6.2022, tuomarina toimi Esa Ruotsalainen. Miisan sijoitus siellä VAL-ERI SA PN1 VSP . Vastassa meitä oli komea konkariveteraani, joka vei ansaitusti rodun parhaan tittelin :-)

Muutaman Suomen näyttelyn lisäksi piipahdimme myös Latviassa kahden näyttelyn viikonlopussa, joista toinen oli Latvian Voittaja-näyttely. Nuo Latvian näyttelyt kiinnostivat minua erityisesti sen vuoksi, että molempina päivinä rodun arvosteli portugalilainen tuomari.
Lauantaina tuomarina toimi Maria Taborda (PT), ja Miisan sijoitus tuolloin CQ Cacib BB1 BOB LV CH.
Latvian Voittaja22 -näyttelyssä rodun arvosteli todellinen asiantuntija Vitor Veiga (PT).

Sijoitus CQ Cacib BB1 BOB LVW22.

Vitor oli erittäin miellyttävä herrasmies, joka olisi jäänyt keskustelemaan rodusta kanssani pidempäänkin, mutta kehätoimitsija tuli keskeyttämään meidät kehän aikataulupaineiden vuoksi ;-)

Latvian reissu meni siis oikein mukavasti, ja iloksemme Miisasta tuli Latvian Muotovalio (LV MVA) , lisäksi se sai Latvian Voittaja 22-tittelin (LVV22).


28.4.2022 Kesää kohti

Pikkuhiljaa alamme toipumaan menetyksen tuomasta harmituksesta. Elämä jatkuu, ja täytyy suunnata kuono kohti kesää ja uusia suunnitelmia.

Tällä viikolla olllankin vietetty Miisan kanssa talvilomaa. On ihanaa vaan herätä kiireettä ja ilman aikatauluja, sekä nauttia pitkistä lenkeistä. Vaikka kylmää onkin, metsässä kuulee ihanaa linnunlaulua ja sinivuokot nostavat hennosti kukkiaan. Miisalla on tapana hypätä jokaisen korkeamman kiven päälle, tähystellä sieltä maisemia ja nauttia tuulen tuomista tuoksuista. Niinpä saattaa joskus vierähtää muutamakin kymmen minuuttia, kunnes jatketaan eteenpäin.

Kesä tuo mukanaan näyttelyt, joihin sitten pääsemmekin osallistumaan. Ainakin muutama näyttely onkin jo listalla, joihin on tarkoitus lähteä onneamme kokeilemaan.

13.4.2022 Ilosta suruun

Juuri kun pääsimme jo iloitsemaan tulevista pennuista ja suorittamaan jo kaikenlaisia valmisteluja ja hankintoja pieniä podengovauvoja varten...

Joudun nyt erittäin surullisena ja haikein mielin kertomaan, että Miisan tiineys on keskeytynyt.

Tarkoitus oli tänään ultrata pennuista niiden kehittyneisyyttä, mutta ultra-anturi ei enää löytänyt Miisan kohdusta yhtään elossa olevaa pentua.

Tämä oli meille kaikille suuri yllätys ja järkytys, kun kaiken piti olla hyvin ja pennut olivat kovin odotettuja.

Luontoäiti päätti nyt näin, syytä siihen emme tiedä. Ehkä se joskus selviää. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa.

31.3.2022 Tiineysultra

Tänään se odotettu päivä vihdoin koitti! Epävarmuudessa eläminen onkin ollut yllättävän pitkää ja tuskallista..!

Miisa ei ole näyttänyt oikein mitään merkkejä mahdollisesta tiineydestä, vaan on pitänyt minua jännityksessä loppuun saakka.

Ultra kertoi kuitenkin iloisia uutisia... onhan se tiineenä!!! :-) Kuvissa näkyi 2-3 alkiota, pienen pientä podengon alkua!

Pentujen laskettu aika on äitienpäivänä <3

13.2.2022 Jännän äärellä

Miisan juoksut alkoivat vihdoin, ja viikko sitten Oomi ja Miisa kohtasivat romanttisissa merkeissä <3. Astuminen sujui hyvin, vaikka molemmat olivatkin ensikertalaisia. Nyt sitten jännitetään, seuraako tästä kohtaamisesta piiiiitkästä aikaa Suomeen keskarikarkkarivauvoja! Kuun vaihteessa se selviää! Nyt peukut pystyyn!

8.3.2022 Logoni <3

Halusin kennelille oman logon.

Miisa toimi mallina ja kuvan suunnitteli ja piirsi toiveitani kuunnellen RiinaHaapakallio Design.

Olen logoon oikein tyytyväinen :-)

18.2. 2022 Kevättä odotellessa

Kotisivut alkavat olla vihdoin valmiit!

Lunta vaan riittää, mutta me odotamme jo kovasti kevättä ja lämmittäviä auringonsäteitä.

Toinen odotuksen kohde ovat Miisan juoksut. Josko kevään korvalla olisi sitten jotain uutta mukavaa uutisioitavaa :-)

Pidetään siis peukkuja, että suunnitelmat onnistuisivat!